Заказ билетов:
тел.: (044) 237-90-05
факс: (044) 258-45-47
Маргарита Королева

Як правильно харчуватися?

Я багато розповідаю на сайті як правильно харчуватися, щоб схуднути, розповідаю про дієти, про меню харчування, правильному раціоні під час схуднення і т.д. Сьогодні ж я хочу розкрити цю тему і більш детально і поговорити про те, яким має бути ваше харчування, щоб шкіра і тіло, як то кажуть, завжди були в формі.

Якщо ви хочете продовжити молодість і підвищити довголіття, в питаннях харчування слід дотримуватися певних рекомендації, про які я напишу нижче.

1. Забороняється вживання:
    консервів
неякісних продуктів. До речі, це важливий момент. Всі ми любимо доїдати продукти, які ось-ось зіпсуються, щоб «не пропадали», але це неправильно!
алкогольних напоїв. Всупереч розхожій думці, що навіть вино, яке нібито корисно для серця, проте, завдає набагато більшої шкоди печінки, крові, нирках, мозку, підшлункової і т.д. Будет Вам интересно, тренинг партизанский маркетинг, проводит Алекс Левитас Киев, да, Киев Mini MBA программы для руководителей, менеджеров компаний.

Сильно гострої їжі

Зведіть до мінімуму вживання борошняних виробів, солодощів, тваринних жирів, м’яса, копченостей, смаженої і маринованої їжі.

 

2. При складанні меню упор потрібно робити на наступні продукти харчування: боби, вівсяна каша, гречка, горіхи, насіння гарбуза, соняшнику, йогурти, кефір, нежирний сир, рослинні масла, морепродукти, морква, редька, капуста, цибуля, часник, петрушка , мед, яйця, все фрукти, мюслі (суміш вівсяних пластівців з різними сухофруктами (фініки, родзинки) та горіхами), хліб з борошна грубого помелу, соки з м’якоттю, зелений і м’ятний чай.

3. Натщесерце і за 10-15 хвилин до їжі необхідно випивати склянку чистої або мінеральної води.

4. Є потрібно в один і той же час, вечеряти не пізніше ніж за 3 години до сну.

5. Кількість вживаної їжі повинно бути завжди пропорційно рухової активності.

6. Необхідно планувати меню так, щоб питома вага овочів, фруктів, зелені становив не менше 60% всього добового раціону.

7. Не рідше 2 разів на місяць слід влаштовувати розвантажувальні дні:

молочний – 1 літр молока розподілити на 6-8 порцій і випити протягом дня.

яблучний – протягом дня з’їсти 1,5 кг яблук (можна використовувати і інші фрукти).

кефірний – 2 л. свіжого кефіру розподілити на 8 прийомів.

сирний розвантажувальний день – 600 грам сиру розділити на 4 порції і з’їсти протягом дня.

кавуновий – 1,5 кг стиглого кавуна (вага без кірки і насіння) вжити за 5 прийомів.

водний – протягом дня пити тільки чисту (відфільтровану, джерельну, ключову) воду.

на молокочай – детальніше тут.

8. Рекомендується вживання наступних корисних для стану шкіри і всього організму фруктових салатів і коктейлів.

Салати
    розмочити 3 ст.л. «Геркулеса» в підлогу склянці холодної кип’яченої води. Через 5-10 хвилин додати 1 ст.л. меду, 200 г свіжих ягід (полуниця, суниця, малина, смородина та ін.), 1 банан і 2 ст.л. подрібнених горіхів і все перемішати.

5 ст.л. вівсяних пластівців на ніч залити водою. Вранці додати 1 ст.л. сиру, молока або вершків, 1 ст.л. меду і 1 ст.л. подрібнених горіхів.

2 ст.л. манної крупи розмочити в 4 ст.л. холодної кип’яченої води. Через 5-10 хвилин додати 2 тертих яблука, 2 ст.л. тертої моркви, 2 ст.л. горіхів, 1 ст.л. меду.

 

 

Коктейлі
    змішати сирий жовток, половину 1 ст.л. меду, 1 ст.л. лимонного соку, 6 ст.л. фруктового соку, 2 ст.л. морквяного соку і 1 склянку кип’яченої води.

змішати сирий жовток, 1/2 склянки морквяного соку, 1 ч.л. медку і 1 стакан сирого молока.

3 втечі свіжої м’яти подрібнити і розтерти з 1 ч.л. меду, додати 2 ст.л. будь-якого фруктового компоту, 1 ст.л. абрикосового соку і 1 сирий жовток.

9. Як мінімум 4 рази на рік раджу дотримуватися одну з наступних очищають і омолоджують дієт:

Перший день – приймати нічого не слід, за наявності спраги вживати тільки воду. Увечері ставиться клізма. Другий день – пити тільки фруктовий сік одного виду. Третій день – вживати тільки фрукти, одного виду. Решта 4 дня дієта складається з фруктів, овочів і горіхів.

Протягом 10 днів є житнє, вівсяну, ячмінну, гречану і пшоняну кашу, зварену на воді без солі, тільки каші і нічого більше. Причому кожну порцію слід пережовувати 20-25 разів.

Особливо корисна для шкіри, волосся і нігтів каша з пророслих зерен пшениці. Її готують так: зерна пшениці (100-150 грам) ретельно промивають холодною водою, потім воду зливають до рівня верхнього шару зерен так, щоб вона не покривала його зверху. Посудина з зерном накривають серветкою і залишають в теплому місці на 24 години. Після закінчення цього терміну пшеницю промивають і пропускають через м’ясорубку. Отриману масу перекладають у посудину з тільки що скипіла. Суміш остигає і каша готова до вживання. Її можна включати в раціон щодня.

Протягом 7-10 днів вживати тільки рослинну їжу в вигляді натуральних свіжих фруктів, овочів, салатів, вінегретів, заправлених нерафінованою олією.

Ось так от треба правильно харчуватися, якщо хочете зберегти здоров’я і мати струнке і підтягнуте тіло. Звичайно, для багатьох дотримуватися такий режим харчування буде неймовірно складно, для інших навпаки просто. Але в будь-якому випадку, тепер ви знаєте, до чого слід прагнути. Успіхів!



 

Яндекс.Метрика